14 July 2012

Mengumpulkan Backlink Dengan Cepat

By 9:34 AM

Mengumpulkan Backlink dengan Cepat boleh kita lakukan secara PERCUMA. Cara Cepat Menaikkan Pagerank website atau blog sudah banyak dilakukan oleh para blogger2 yang pakar. Tidak perlu bersusah payah menulis komentar di sana sini. Cukup ikuti panduan ini.

Silah baca dan fahami arahan yang perlu dilakukan :

Ada satu pepatah yang menyatakan Honesty is The Best Policy (Kejujuran adalah politik/strategi terbaik), mari kita buktikan. apakah konsep kejujuran dapat kita gunakan untuk menghasilkan trafik dan populariti yang sangat hebat dari satu kaedah rumit para pakar webmaster atau pakar SEO..? Saya percaya kita boleh melakukan kaedah ini dan melakukannya dengan penuh kejujuran, sekiranya digunakan pada website atau blog anda, maka:

Website atau Blog anda akan mengalami kebanjiran trafik atau pengunjung secara luar biasa dari hari ke sehari, tanpa anda perlu anda bersusahpayah memikirkan tentang SEO atau melakukan promosi di berbagai tempat di dunia online.

Website atau Blog anda juga akan mengalami kebanjiran backlink secara signifikan dari hari ke sehari, tanpa perlu bersusahpayah mencari atau bertukar link dengan website atau blog orang lain.

Hal yang harus anda lakukan adalah ikuti langkah-langkah berikut :

Buatlah postingan artikel seperti posting ini, atau copy-paste sahaja artikel ini. Beri tajuk sesuka hati anda (kerana ia merupakan SEO untuk website atau blog anda sendiri).

Hanya letakkan Link-Link di berikut pada artikel ini pada website atau blog anda.

Malaria Mosquito
automotive cyberspace
the spread of Avian influenza
That endanger diets
healthy beautiful skin
keep your health
Myths About Sleep
healthy without drugs
Rawatan dan SIHAT tanpa UBAT

PERATURAN :

Sebelum anda meletakkan Link-Link tersebut diatas ke dalam postingan web/blog anda, sila buang Link nombor 1 , Sehingga link no 1 tiada dalam senarai tersebut dan setiap link anda naikkan 1 level ke atas. Jadikan link no 2 naik menjadi no 1, no 3 menjadi no 2, no 4 menjadi no 3 dan begitu seterusnya. Selepas itu masukkan Link anda pada urutan Paling bawah ( no 10 ).

Ingat!!!

Jangan ubah senarai daftar link Apabila setiap webmaster atau blogger yang mengikuti kaedah ini berhasil di gandakan oleh webmaster atau blogger lain yang akan melakukan perkara yang sama, katakan 5 webmaster atau blogger yang dapat melakukan perkara yang sama maka Backlink yang anda perolehi adalah seperti berikut:

Posisi anda 10, jumlah backlink = 1
Posisi 9, jumlah backlink = 5
Posisi 8, jumlah backlink = 25
Posisi 7, jumlah backlink = 125
Posisi 6, jumlah backlink = 625
Posisi 5, jumlah backlink = 3.125
Posisi 4, jumlah backlink = 15.625
Posisi 3, jumlah backlink = 78.125
Posisi 2, jumlah backlink = 390.625
Posisi 1, jumlah backlink = 1.953.125

Dan semua Dari kata kunci yang anda inginkan, bayangkan jika boleh berjalan dengan sempurna maka anda akan memperoleh lebih daripada 1.9 juta external link yang berasal dari berbagai blog yang anda tidak akan pernah bayangkan sebelumnya. Belum lagi apabila ada pengunjung blog anda dari Link List tersebut diatas maka secara automatik anda akan memperolehi trafik atau pengunjung yang akan melawat website atau blog anda.

Ingat!!!

Ikuti peraturannya, Anda mesti memulakan dari senarai paling bawah (no 10) supaya anda dapat jumlah backlink paling maksima. Jangan salahkan saya apabila anda tidak mengikuti kaedah ini dengan jujur dan Link anda tiba-tiba berada pada urutan no 1 dan akan hilang daripada Link daftar. Jadi mulai lah pada senarai paling bawah (no 10).

Bolehkah Anda melakukan tindakan tidak adil atau tidak jujur dengan mensabotaj kaedah ini, misalnya “hilangkan semua link asal” lalu di isi dengan link web/blog anda sendiri…? …. Sudah tentu boleh, dan kaedah ini menjadi tidak maksima. Kejujuran adalah strategi/politik terbaik…..Tapi saya yakin bahawa kita tak mahu menjatuhkan kredibiliti diri sendiri dengan melakukan tindakan seperti itu…

0 comments: